HEEEY!!
Door: Tom
Blijf op de hoogte en volg Tom
17 Augustus 2006 | China, Beijing
Beijing is echt gaaf! Super groot, vooral omdat het \'mooie (saaie) Putten\' normaal voor mij is. Overal op straat zijn altijd mensen, er slapen mensen op straat en de mensen die niet slapen staren je bijna allemaal aan. Echt alle gebouwen zijn hoog, sommige super mooi van glas, andere echt super verrot vol met airco\'s. Het klimaat is hier echt super benauwd, smog enzo. Pas een dag gehad dat na een beste regenbui de zon even door kwam! Maar raak er al aan gewend.
Ik leef nu met alle buitenlandse studenten (31) op een school. Binnenkort nog maar 29 want er gaan er al twee naar huis doordat ze thuis te veel missen en iedere dag bellen enzo. S\'ochtends hebben we van 8.00 tot smiddags 12.00 les Chinees. Dan een brake van 2 uur en daarna de middag les; Sport, muziek, een vlieger maken cultuur les. Dat tot 17.00 uur en dan eten op school. Na een paar dagen deze lessen gevolgd te hebben was ik blij dat een paar andere mensen de middaglessen ook niet zo boeiend vonden, dus die skippen we nu meestal en pakken de bus voor 1 yuan (10 cent) en gaan een eind Beijing in om alles te zien, echt gaaf en super lachen met de mensen hier! Iedere avond uit eten want je kan echt lekker eten voor 5 euro. We horen dan om 10 uur weer op school te zijn en de kamers worden om half 11 gecontroleerd. Maar nadat we met de poortwachters (ja, die slapen gewoon in een hokje bij het hek om het te \'bewaken\') vrienden hebben gemaakt en een biertje met ze gedronken hebben kunnen we na half 11 via het raam de kamer uit en dan door de poort wel weer weg. Dat is vooral in het weekend super want we gaan dan iedere avond uit in de super grote clubs in Beijing. Echt gaaf, en omdat we buitenlanders zijn kunnen we altijd gratis naar binnen! En dan met de taxi terug voor 2 euro 50. Ik zou graag wat meer details vertellen maar niet iedereen wil dat weten denk ik.. (Beetje kapper-achtige verhalen) (Een keer per ongeluk bij de kapper binnengelopen, maar we werden zo enthousiast binnengehaald dat we snel weer naar buiten gingen).
Het voelt nu nog net als een vakantie voor mij! De andere chinagangers leren kennen. Mensen waar ik het prima mee kan vinden en gewoon Engels mee kan praten (ik denk trouwens in Engels, lastig om nu normale zinnen te maken omdat mn engelse zinnen altijd kort en simpel zijn). En alle nieuwe indrukken, zoveel toffe dingen. 25 Augustus vlieg ik naar Shenzhen en ga daar bij het gastgezin wonen. Dan zal het vast wel wat lastiger worden allemaal, nu is het alleen de diarree, maar straks op een school waar geen engels gesproken wordt, in mn eentje in een vreemd gezin. Want dat Chinees is echt zwaar moeilijk. Iedere ochtend hebben we een schriftelijke overhoring en die moet je voldoende maken anders moet je zoveel karakters extra schrijven. Tussendoor dus echt wel wat leren! (meestal s\'avonds laat of in de ochtend, maar dat ben ik wel gewend). Ik heb aan de andere kant ook echt zin om naar Shenzhen te gaan, een totaal andere stad, in het gastgezin gaan wonen en dat goed te gaan laten lopen lijkt me ook echt tof. En op school, wel spanned!
(De volgende moet zowat op de computer) Het liefst zou ik jullie allemaal persoonlijk nog mailen, want jullie reacties zijn echt super om te lezen en ik heb jullie veel te vertellen! Dat gaat nu niet meer lukken, maar als ik straks in Shenzhen zit en ik kan op internet, dan ga ik dat zeker doen! Ik zat gisteravond even op mn kamer Rich Wyman te luisteren en als ik dan een beetje te veel aan jullie thuis ga denken, en mn vrienden familie en alles, dan ga ik gauw weer wat anders doen anders krijg ik echt een rotgevoel dat ik dat een jaar mis. (Wil bijna namen gaan noemen en iedereen wat zeggen, maar ik ga afsluiten)
Gelukkig het ik het hier heel prima naar mn zin en heb nog niet veel van die \'mis\' momenten! Iedereen die nog even vakantie heeft geniet er nog even van en de rest succes op school/study/werk het leven daarzo! Nogmaals super tof jullie reacties, ik denk aan jullie en je hoort van me vanuit Shenzhen! KUS,!
17 Augustus 2006 - 13:13
Tsjibbe:
He leuter, hier vanuit Finland (met Peter samen JAJAJA) veel succes en nog veel plezier gewenst man. Tot volgend jaar! En doe een beetje rustig aan, niet te veel naar de kapper.
Kusje! -
17 Augustus 2006 - 13:47
Kous:
Hey kerel!
Mooi om te horen dat je et zo naar je zin hebt. Kim en ik denken nog wel vaak aan je dus het is fijn om te horen dat et goed gaat.. maargoed ik wens je succes in Shenzhen en see you volgend jaar!!!! -
17 Augustus 2006 - 14:59
Je Vader:
Ja ja kapper-achtige verhalen.....
De groeten....enne mis ons maar niet teveel.
Veel plezier en gebruik je verstand. KUS !!!!! -
17 Augustus 2006 - 16:14
Koen:
RUSTIG AAN MET DIE MEIDEN BIJ \'\'DE KAPPER\'\' HAHAHAHA
17 Augustus 2006 - 18:26
Frans:
ha stoere neef!! goh wat gaaf man! leuk om te horen dat het allemaal goed gaat daaro, en dat je het naar je zin hebt.. ik zal de site in de gaten houden (wordt hier thuis wel goed bijgehouden:p) en ik wens je nog heel veel plezier daar!!! mazzel! -
18 Augustus 2006 - 10:01
Jantina:
Echt heel leuk om te lezen dat je je zo goed vermaakt, ik wordt er bijna jaloers van dat je zoveel nieuwe ervaringen opdoet en dat je engels beter gaat worden dan dat van mij ;)! haha Ben je trouwens nu al op het slechte pad terehtgekomen ;)nee hoor lekker genieten daar! Ik hoop snel weer te horen hoe het in het gastgezin gaat! LIefs mij...
20 Augustus 2006 - 14:10
Maartje!:
Hoi lieve broer! echt super gaaf om dit allemaal zo te lezen! en dat het zo goed met je gaat en het naar je zin hebt!SUPER:D wij zijn vrijdag (18e) weer thuis gekomen. het was super leuk in Belgie. Ben ook weer met korfbal begonnen!ook weer Super, maar wel erg wennen:P (conditie) Maar in Belgie was wel ff een goede afleiding. heerlijk relaxed:D Heel veel succes in Shenzhen! zet hm op broer:D een dikke kus van mij -
21 Augustus 2006 - 09:02
Ma:
Heeey Tom. Dit bericht en je telefoontje: fantastisch! Nog een paar dagen, dan ben je alweer een ervaring rijker en begin je aan het volgende avontuur:Shenzhen en denken in het chinees! Super. Ga je vliegen of met de trein? Veel succes ermee. Denk aan je. Dikke kus!!!!!! O ja, nog even dit: Je mag wel naar de kapper, als je je maar niet laat knippen!!!!!!! -
21 Augustus 2006 - 09:30
Noortje:
hallo tom! ik ga 1uur weer naar school.al naar groep 4! dan gaan we weer nieuwe werkjes leren. en weer niewe boekjes lezen!!!!!!!!!! ik hoop dat alles maar ook alles goet met je gaat hele hele
dikke kus!!!!!!!!!!!!!!!!!
van noortje!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
23 Augustus 2006 - 14:46
Bettie:
TOMMYYYYYYYYBOYYY:D hooooooooooi!!! nou wat fijn dat je het leuk hebt joh echt leuk je verhaaltje ik hoorde via maartje van deze site en ben er meteen op gaan kijken. vond het wel jammer dat ik niet nog even langs had kunnen komen, maar ik weet zeker dat ik volgend jaar op je welcome home party kom!! is het duur om daarheen te smsen?? ik had bijna nog zo\'n \'\'leuk\'\' smsje willen sturen hahahah maar ik dacht ik mail hem wel. nou ik ga weer stopppen je krijgt de groetjes van de hele familie natuurlijk en niet te vergeten van sander! kusjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee je lieftallige nicht :P -
23 Augustus 2006 - 20:22
Dientje:
He Tom!
Leuk te lezen hoe het met je gaat. Hou de moet er in en succes met chinees leren. Vast een stuk moeilijker dan fietsen op een ligfiets: dat doet Dick sinds kort (met zo'n oranje vlaggetje, anders zien ze hem over 't hoofd...leuk he). Hier keert de rust na al dat vakantie gedoe weer terug, maandag gaat Dick als laatste weer aan de slag.
Ik stop, groetjes en hug van Dientje
24 Augustus 2006 - 10:37
Iris ..:
Fijn om te lezen dat het daar goed gaat !! , ik hou tuurlijk je site ff in de gaten, ben wel erg benieuwd hoe het daar is, ook hoe het gaat in dat Gastgezin enzo ..!
Veel plezier,
Dikke kus van Iris <33
( Ook van Jeroen xP ..) -
26 Augustus 2006 - 17:32
Wie Zou Dit Nou Zijn :):
Je niet laten knippen bij de Chinese kapper? Wat ga je daar dan voor rare dingetjes uitvreten!? -
28 Augustus 2006 - 11:14
Chris Boshuis:
hey kerel leuk om te lezen dat het goed met je gaat man.met my ook en ik laat je zo snel mogelijk weten als de kleine er is.het word trouwens een meisje lache he.
doe rustig aan en ik laat je het horen.
mzzl chris -
28 Augustus 2006 - 11:49
Daantje:
hee tom....wat gaaf man...vooral dat uit het raam klimmen..acht ja zo zie je wat je allemaal met een biertje kan bereiken!!:D..dat je daar ook voor 5 euro kan eten...chinees kost hier vet duur...k denk dat k ook even langs kom hahah...als het goed is ben je nu bij het gastgezin..succes daaar...wij hebbe nu nog een weekje vakantie pappa is vandaag weer begonne..en mama is alweer een week aan de gang...en wij nog lekkr een week..maar het weer is hier super slecht duss..dat is ook nie zo leuk..nou ik moet stoppe..tot ooit!! we denken veel aan je...kuss daaantje -
28 Augustus 2006 - 12:52
Ik zit in de A1 hoor!;):D:D -
28 Augustus 2006 - 19:34
Lian:
Hee lieve Tom!
Helemaal gaaf, dat bericht! Fijn om te horen dat je het daar zo leuk hebt!
Zondag 10 sept vieren we oma's 70e verjaardag.. dan zal ik je zekers helemaal missen.. Volgend jaar mag je er weer bij zijn :) Ik zing wel even extra hard, ook voor jou goed? zal oma vast leuk vinden, hihi.
Geniet ervan Tommie!
Liefs Lian -
29 Augustus 2006 - 18:42
Jorn + Fam.:
hey tompje
echt cool dat je dit ook doet. dit is maar even een kort berichtje. leuk dat je zo'n site hebt gemaakt :)
greetz Jorn + fam -
30 April 2007 - 22:56
Anne:
Woooowww....! Dus je moest ook echt Chinees gaan leren! DAt wist ik niet, Gaaf! (ik ben nu door je hele website aan het gaan, haha..begin bij het begin.. en ga zo alles lezen..., dus je zult wel wat commentaar hier en daar krijgen.. haha.. )